Center for Applied Neuroscience

Ο Σύνδεσμος Εγκεφαλικών Κακώσεων Κύπρου (ΣΕΚΚ) έγινε πραγματικότητα…

Η δεύτερη Παγκύπρια Εκδήλωση για τους κρανιοεγκεφαλικούς τραυματισμούς, που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος BRAIN-REHAB*, έγινε πραγματικότητα στις 23 Ιουλίου 2023. Η εκδήλωση περιελάμβανε την καταστατική συνάντηση του νέου Κυπριακού Συνδέσμου Εγκεφαλικών Κακώσεων (ΣΕΚΚ). Παρόντες ήταν άτομα που έχουν πάθει εγκεφαλικές κακώσεις, μέλη οικογενειών, φίλοι και επαγγελματίες υγείας. 

 

Η σημαντική αυτή πρωτοβουλία πηγάζει από τις ανάγκες των ασθενών και των οικογενειών τους, όπως φάνηκε από την πρώτη παγκύπρια ημερίδα που πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 2022. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ερευνών του ΚΕΝ, το 69% των ατόμων που επιβιώνουν από μέτριας-σοβαρής μορφής ΚΕΚ ζουν με σημαντική αναπηρία αρκετά χρόνια μετά τον τραυματισμό τους. Κύριος στόχος της Ένωσης είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινού και των φορέων λήψης αποφάσεων σχετικά με τη θεραπεία και την αποκατάσταση των εγκεφαλικών κακώσεων. Ο Σύλλογος θα προωθεί τα συμφέροντα των ασθενών με απώτερο στόχο τη διασφάλιση της υγείας, της ευημερίας, της αξιοπρέπειας και της ποιότητας ζωής των ατόμων που πάσχουν από εγκεφαλικές κακώσεις και των οικογενειών τους. 

 

Για να συμμετάσχετε σε αυτή την ένωση, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στη διεύθυνση 22 894437 ή στο email can@ucy.ac.cy.

 

Πρόγραμμα ΕΔΩ

Φωτογραφίες από την εκδήλωση ΕΔΩ

 

* Το ερευνητικό πρόγραμμα Brain-Rehab (EXCELLENCE/1216/0411) συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και την Κυπριακή Δημοκρατία μέσω του Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας.

share!