Center for Applied Neuroscience

Έρευνα του Κέντρου Εφαρμοσμένης Νευροεπιστήμης για τις “Επιτελικές Λειτουργίες και την Επίλυση Προβλημάτων”

H έρευνα αποτελείται από ένα ερωτηματολόγιο (26 δηλώσεις) και μια λίστα με σενάρια (4 σενάρια) τα οποία καλείστε να απαντήσετε.

Τόσο το ερωτηματολόγιο όσο και τα σενάρια αφορούν τις επιτελικές λειτουργίες και γενικότερα την επίλυση προβλημάτων. Οι επιτελικές λειτουργίες είναι ο ακρογωνιαίος λίθος για πολλές συμπεριφορές μας είτε αυτές είναι λειτουργικές είτε είναι δυσλειτουργικές και παρεμβαίνουν εν τέλη στη λειτουργικότητα και στην καθημερινότητά μας. Οι επιτελικές λειτουργίες μεταξύ άλλων αναφέρονται στην προσοχή, στην οργάνωση, στο ξεκίνημα μιας δραστηριότητας, στην αναστολή της συμπεριφοράς, στην εργαζομένη μνήμη και στη διαχείριση των συναισθημάτων μας.

Ο μέγιστος χρόνος ολοκλήρωσης της έρευνας κυμαίνεται στα 8-10 λεπτά.

Παρακαλώ πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο:

Επιτελικές Λειτουργίες και Επίλυση Προβλημάτων

H παρούσα έρευνα διεξάγεται στα πλαίσια της δράσης ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ-BRAIN-REHAB το οποίο έχει λάβει έγκριση από την Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής Κύπρου (ΕΕΒΚ/ΕΠ/2011/10).

Σε περίπτωση που έχετε ερωτήσεις παρακαλώ όπως επικοινωνήσετε με την Υπεύθυνη Ερευνήτρια Δρ. Φώφη Κωνσταντινίδου στο τηλέφωνο 22892078 στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου ή στον Προϊστάμενο Έρευνας του Πανεπιστημίου Κύπρου, Δρ. Μάριο Δημητριάδη στο 22894287 (demetriades.a.marios@ucy.ac.cy) και στην Επιτροπή Βιοηθικής ή ακόμη και στην Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής Κύπρου στα τηλέφωνα 22809038 / 22809039.

share!